Hª de la Filosofia en Florida Secundària.

ELS ANTECEDENTS DEL PENSAMENT DE PLATÓ






Activitat 1.  Recordant els mites.

Llig la informació dels apartats i la que trobaràs al llibre de Plató i fes aquestes activitats on line i et serviran per actualitzar els teus coneixements sobre els mites.


Activitat 2. La Gran Idea.





El naixement de la filosofia o el "pas del mite al logos" té lloc a la Jònia, les costeres de l'actual Turquia al voltant del segle VII a. C. Es un lloc comú afirmar que Tales de Milet va ser el primer filòsof a més a més d'un gran geòmetra. Va ser el primer en interrogar-se per la raó de ser de la Naturalesa, de la physis, més enllà de les explicacions religioses o sobrenaturals. Inicia així un nou camí per al pensament, la reflexió critica front al saber tradicional, front a les veritats apodíctiques dels mites.

Usa el vídeo de Carl Sagan de la icona per reforçar els teus aprenentatges sobre el naixement de la filosofia.

Contesta: Quina va ser "la Gran Idea"?



Activitat 3. Els presocràtics

Nuremberg chronicles f 59r 2Alguns dels pensadors presocràtics van tenir una influència decisiva en el pensament de Plató. Ens proposem seguir l'estel dels físics jonis, sobre tot Heràclit l'Obscur, els pitagòrics i Parmènides en el s. VI a C. però també comprendre les disputes entre els sofistes i Sòcrates que el jove Plató va viure durant la seua joventut a Atenes. Ho farem a través d'aquesta presentació que conté material audiovisual i amb l'ajuda del vostre llibre de text. Cal fer els resums del llibre i junt a les anotacions en classe permetran una bona comprensió dels orígens del pensament de Plató.




View more presentations or Upload your own.

Activitat 4. I per sintetitzar algunes tasques ... ben diferents.

  • Realitzeu un exercici d'actualització de la filosofia de Plató d'acord a les instruccions de la PAU. Consulta aquesta entrada i trobaràs algunes propostes. També pots consultar el teu llibre de text sobre Plató on hi ha un model. 
  • Composeu de manera voluntària un rap sobre Plató en el que mostreu les influències d'altres filòsofs en el seu pensament  Pots trobar exemples en el canal de YOUTUBE d'Efren Villa.




0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Puja

ir arriba

Visita altres entrades

Visita altres post